
n. 20 kpl
25 g hiivaa
50 g margariinia
3 dl kaurajuomaa tai maitoa
1/2 dl hunajaa
yhden appelsiinin kuori raastettuna
1 tl suolaa
8 dl spelttijauhoa
Täyte:
25 g margariinia
2 pientä pussia kuivattuja luumuja
1 rkl kanelia
2 tl kardemummaa
Koristeluun:
1 kananmuna vispattuna
1 tl sokeria
1/2 dl kurpitsansiemeniä
Lämmitä kaurajuoma kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva, sulatettu margariini, hunaja, appelsiinin kuori sekä mausteet. Sekoita joukkoon jauhot ja työstä taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan nousta liinan alla 30 min.
Pilko luumut pieniksi paloiksi ja sekoita täytteen ainekset keskenään. Kauli kohonneesta taikinasta n. 1/2 cm paksuinen levy. Levitä täyte taikinalevylle ja rullaa. Leikkaa rullasta n. 20 palaa ja laita ne pellille kohoamaan 20 minuutiksi. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle sokeria sekä kurpitsan siemeniä. Paista 250 asteessa n. 8 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti