tiistai 2. kesäkuuta 2009

Mausteinen porkkanapiirakka

Tämän porkkanapiirakan ohje on muunnos reseptistä, jonka löysin Thaimaasta joskus ostamastani Low Fat Cooking -vihkosesta. Alkuperäisessä ohjeessa pohja tehtiin filo-taikinasta, itse käytin samaa rahkapohjaa kuin aikaisemmin feta-päärynäpiirakassa.


1 annos rahkapiirakkapohjataikinaa

Täyte:
1 sipuli silputtuna
250 g keitettyä porkkanaa tai kurpitsaa soseutettuna
185 g vähärasvaista juustoa (esim. kevyt fetaa)
2 munan valkuaista
2 munan keltuaista
2 rkl maustamatonta jogurttia
chilijauhetta, suolaa, mustapippuria
tuoretta persiljaa

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja esipaista n. 10 min. Kuullota sipulisilppua pannulla öljyssä. Sekoita keskenään sipuli, porkkanasose, juusto, munan keltuaiset, jogurtti ja mausteet. Vatkaa munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti muiden aineiden joukkoon. Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle, silppua päälle persiljaa ja paista 175 asteessa n. 30 min, kunnes piirakka on saanut kauniin värin.

4 kommenttia:

  1. Porkkanapiiraasta en ole koskaan kuullutkaan. Janna ja erilainen resepti!

    VastaaPoista
  2. Makea porkkana, suolainen juusto ja tuju chili oli oikein kiva makuyhdistelmä. Ainakin itse tykkäsin:)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa tosi herkulliselta, pitää laittaa korvan taakse seuraavia bileitä varten kasvissyöjä-ystäviä ajatellen :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentista! Sopisi tosiaan bileisiinkin:)

    VastaaPoista