torstai 14. toukokuuta 2009

Feta-päärynäpiirakka

Suolainen feta passaa hyvin makean seuralaiseksi. Maku-lehdestä löytyi piirakkaohje, jossa feta yhdistettiin makoisaan päärynään ja passeli yhdistelmä se olikin. Omaan versiooni tästä piirakasta tein kuidukkaan rahkapiirakkapohjan, joka perustuu Kotikokista löytyneeseen ohjeeseen, jossa oli vähemmän rasvaa ja enemmän proteiinia kuin alkuperäisessä ohjeessa.



Pohja:
2 dl spelttijauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl suola
4 rkl oliiviöljyä
1 prk rahkaa (250 g)

Täyte:
1 rs kirsikkatomaatteja (250 g)
1 pieni kesäkurpitsa (200 g)
1 tlk päärynöitä mehussa
3 munaa
2 dl maitoa
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl suolaa
200 g fetajuustoa

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja laita jääkaappiin n. 1/2 tunniksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.

Pese ja pilko kesäkurpitsa ja kuullota hetki öljytilkassa paistinpannulla. Valuta ja paloittele päärynät. Levitä taikinan päälle vuokaan kesäkurpitsa, halkaistut kirsikkatomaatit, päärynät sekä valutetut fetakuutiot. Sekoita munat, maito ja mausteet keskenään ja kaada piirakan päälle. Paista vielä n. 30 min.

3 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa tooosi hyvälle. Voisi kokeilla myös aurajuustolla.. :)

    VastaaPoista
  2. Aura onkin hyvä idea - päihittäisi jopa fetan:) Täytyy kokeilla...

    VastaaPoista
  3. Siis pitääkö pohjaa paistaa ensin, kun lopussa lukee paista VIELÄ n. 30min?

    VastaaPoista