lauantai 2. toukokuuta 2009

Nizzan salaatti

Vapun jälkeinen aamiainen venähti tänään niin myöhään, että se toimitti samalla lounaan virkaa. Tämän Nizzan salaatin ohje on Aamulehden, vaihdoin vain purkkitonnikalan pakastetonnariin. Onnistuin paistamaan kalan turhan kypsäksi, joten maussa ei ollut juurikaan eroa purkitettuun fisuun verrattuna. Oli kuitenkin tuoreen leivän kanssa sopivan täyttävä aamiaislounas:)


1 kerä jäävuorisalaattia
1 rasia anjovista
3 pakastetonnikalapihviä
4 keitettyä kypsää perunaa
200 g vihreitä papuja
1 sipuli renkaina
muutama kirsikkatomaatti
10 - 15 kivetöntä oliivia
2 - 3 kovaksi keitettyä munaa

Kastike:
oliiviöljyä, viinietikkaa, 1 valkosipulinkynsi
suolaa, mustapippuria

Paista tonnikalapihvit pannulla ja leikkaa siivuiksi. Valuta anjovis, viipaloi perunat ja keitä pavut. Asettele salaatin ainekset tarjoiluvadille, sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada kastike salaatin päälle. Anna maustua hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti