maanantai 4. toukokuuta 2009

Italialainen pannuleipä

Vehnänalkio on mainio tuote leivontaan. Se sisältää runsaasti proteiinia ja kuitua sekä jonkin verran hyvälaatuista rasvaa, joka antaa leivonnaisille mukavasti mehevyyttä. Tuote on viimeksi testattu ja hyväksi havaittu Raision italialaisella pannuleivällä. Oli erinomaista keiton seuralaisena:)


3 dl vettä
1 dl vehnänalkio
1 dl kauralese
1 ps kuivahiivaa
3/4 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl rypsiöljyä
n. 5,5 dl jauhoja

Pinnalle:
rypsiöljyä, 10 kirsikkatomaattia, 20 kivetöntä oliivia, 1 tl kuivattua rosmariinia tai oreganoa

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen keskenään sekoitetut kuivat aineet ja mausteet. Lisää öljy ja alusta taikina tasaiseksi. Taputtele taikina levyksi uunipellille ja anna kohota liinan alla lämpimässä n. 30 min. Voitele leivän pinta öljyllä, painele pinnalle kirsikkatomaatin puolikkaita ja oliiveja. Ripottele pinnalle kuivattua yrttiä. Paista 225 asteessa 15 - 20 min.

2 kommenttia:

  1. Tuosta kun olisi päässyt haukkaamaan! Eri houkutteleva kuva siis, muttei noilla aineksilla juuri huonoakaan voi tulla.

    VastaaPoista
  2. Kiitos:) Tämä on tosiaan niitä perusaineksista ilman kikkakolmosia syntyviä ei-voi-mennä-pieleen -leipomuksia...

    VastaaPoista