perjantai 6. maaliskuuta 2009

Espanjalainen tortilla

Luettuani Anu Hopian kirjan Kemiaa keittiössä oli pakko päästä kokeilemaan, josko sitä onnistuisi paistamaan rakenteeltaan täydellisen munakkaan. Ohjeeksi valitsin Kotimaiset Kasvikset - sivuston version tortillasta eli espanjalaisesta perunamunakkaasta. Ihanan mehevän rakenteen takaa sopivan mieto lämpötila ja oikea paistoaika. Kirjan mukaan kananmunan proteiinit hyytyvät 65 - 70 asteessa, joten kumimaisen rakenteen välttämiseksi yritin pitää lämpötilan näin alhaisena. Ja mehevä lopputulos olikin:) Liekö asiaa auttaneet myös ohjeeseen sisältyneet perunat, tärkkelyksen kun pitäisi vähentää veden haihtumista.


2 - 3 annosta

3 keskikokoista keitettyä perunaa
1 punasipuli
1 pieni paprika
pala purjoa
1 rkl kasviöljyä

Munakasseos:
6 munaa
4 rkl vettä
suolaa

Pinnalle:
2 tomaattia
8 mustaa oliivia

Viipaloi perunat ja kasvikset. Pehmitä kasvikset munakaspannulla öljyssä. Sekoita munakasseos ja lisää se kasvisten päälle. Sekoita alussa kevyesti. Laita pinnalle tomaatti- ja oliiviviipaleita ja anna muhia miedolla lämmöllä 5 - 10 min, kunnes munakas on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti