sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Pestopuustit

Yleensä sitä saa, mitä tilaa. Mutta kun itte tekee, saa mitä tulee;) Pestopuustit oli tilauksessa tällä kertaa, mutta koska korvapuustienkin muotoilu tuottaa yleensä suurta tuskaa, paistoin pestopullat suosiolla muffinivuoassa. Ulkoisesti ei ihan muotovalioita, mutta maku varsin passeli. Ohje on Sunnuntain vaaleiden täysjyvävehnäjauhojen pussin kyljestä.


3 dl vettä
1/2 tl suolaa
1 tl valkosipulijauhetta
1 rkl siirappia
1 ps kuivahiivaa
n. 6 dl vaaleita täysjyvävehnäjauhoja
3/4 dl juoksevaa rypsiöljyvalmistetta

Täyte:
100 g kasvirasvatuorejuustoa
1 - 1,5 rkl vihreää pestoa
1 valkosipulinkynsi

Pinnalle:
seesaminsiemeniä tai pähkinärouhetta

Sekoita 42-asteiseen veteen suola, valkosipulijauhe ja siirappi. Vispilöi nesteeseen osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Alusta taikinaan loput jauhot ja rasva. Kohota n. 20 min lämpimässä paikassa liinan alla.

Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte levylle. Kääri levy tiukaksi rullaksi. Leikkaa rullasta paloja muffinivuokiin tai muotoile puusteja. Kohota vielä n. 15 min. Voitele vedellä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä tai pähkinärouhetta. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10 - 12 min.

4 kommenttia:

  1. Tosi herkullisilta näyttävät! Varmasti olisivat tosi kivaa tarjottavaa vaikka juhliinkin..

    VastaaPoista
  2. Kiitos Insanity! Itse olin vähän pettynyt, kun en saanut niitä puustin muotoon;) Mutta maun puolesta olisivat tosiaan kivaa pikkusuolaista vaikka juhliin.

    VastaaPoista
  3. Hienoja pullia!
    Vai pitäiskö sanoa sämpylöitä..?
    Mun korvapuustit muuttuvat usein vuokapulliksi laiskuuden vuoksi, vaikka totuushan taitaa olla, että just ihan sama aika ja vaiva menis painaa ne puusteiksi.
    Maku sentään pysyy samana ja näitä puustiloisia mun täytyy kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
  4. Kiitos Veera. Ei varmaan pitäis antaa yhden puusti-epäonnistumisen lannistaa;)Ensi kerralla taidan itsekin yrittää vääntää nämä puusteiksi. Eihän se oikeesti voi niin vaikeeta olla:)

    VastaaPoista