sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Banaanikakkuset

Bahama-teemaan sopi jälkiruoaksi nämä banaanikakut, joiden taikina on tehty Kotikokki.netin koti-isän banaanikakun ohjeella, joka on saanut muidenkin lukijoiden peukut pystyyn:) Ison kakun sijasta paistoin reikämuffinivuoissa pienempiä kakkusia ja korvasin vehnäjauhon kuidukkaammilla spelttijauhoilla. Kuori oli ihanan rapea ja sisus mukavan pehmeä.


2,5 dl vehnä- tai spelttijauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1,5 dl sokeria
2 banaania
1 dl juoksevaa margariinia tai öljyä
2 rkl vettä tai maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Soseuta banaanit haarukalla. Sekoita kaikki ainekset taikinaksi. Paista voidelluissa muffinivuoissa tai kakkuvuoassa 175 asteessa n. 30 min. Kypsyys kannattaa kokeilla tikulla, jotta ei lässähdä.

2 kommenttia:

  1. Spelttijauhot onkin ollut hetken ostoslistalla, tämä saattaisi hyvinkin innostaa todella hankkimaan ne. Pistin saman tien stumbleuponrakkautta tälle, mielestäni se on sen ansainnut.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jams! Käykää muutkin tsekkaamassa stumbleuponia tuosta linkistä. Hauska homma:)

    VastaaPoista