maanantai 23. helmikuuta 2009

Ruispannari

Aloitan tämän oman keittokirjan kokoamisen Kotikokki.netistä napatun ruispannarin mukaelmalla. Pannukakku on siitä kiitollinen ruokalaji, että se ei voi mennä metsään - miten se sinne pääsisikään(?). Joka tapauksessa pannarien maailma on niin monenkirjava, että mikä tahansa viljasta valmistettu lituska tai lättynen mahtunee lajimääritelmään. Niin myös tämä kevyempi ja kuitupitoisempi, rasvattomasta maidosta ja ruisjauhoista pyöräytetty yksilö.




1,5 - 2 dl ruisjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

0,5 tl suolaa

2,5 dl rasvatonta maitoa

1 muna

Sekoita maito ja kuivat aineet hyvin keskenään (hyla-maidolla pannarista saa makeamman). Lisää viimeisenä muna, jotta jauhot eivät paakkuunnu. Anna turvota hetki. Paista uunivuoassa (esim. 15 x 30 cm) 200 asteessa n. 15 - 20 min. Maittavaa vaikkapa hedelmäsoseen ja vaniljajogurtin kanssa.

5 kommenttia:

  1. Mullakin on tapana tehdä pannari ruisjauhoista! Pari viikkoa sitten kokeilin jopa ruispullataikinaa. Maku oli hyvä, mutta pullista tuli aikaa tiiviitä rakenteeltaan, hieman sämpylänoloisia.

    VastaaPoista
  2. Ruispullasta itsekin varmasti tykkäisin, rukiissa kun on niin ihanan viljainen maku. Täytyypä kokeilla:) Jokin aika sitten leivoin pullaa Sunnuntain vaalealla 100 % täysjyväisellä vehnäjauholla. Nekin sopii pullan tekoon mainiosti ja ovat myös runsaskuituisia.

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä! Ruispannari kelpasi myös nirsoille lapsilleni.

    VastaaPoista
  4. Kiitos reseptistä, ripottelin päälle vielä raparperi palasia ja tummaa sokeria. Tuli oikein hyvää!

    VastaaPoista