torstai 26. helmikuuta 2009

Kesäkurpitsa-fetapihvit

Näiden kesäkurpitsa-fetapihvien ohjeen olen muistaakseni joskus rustannut ylös Maku-lehdestä. Valkuaisvaahto antoi pihveille kerrassaan ihanan kuohkean rakenteen. Keveydestä huolimatta eri-maukkaita - se on minun mielipiteeni ja siihen kantaan yhdyn kernaasti;)


1 l (n.2 keskikokoista) raastettua kesäkurpitsaa
4 munaa
2 1/2 dl kevyttä fetajuustoa muruina
1 dl (kevät)sipulia hienonnettuna
1/2 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
n. 3/4 dl jauhoja
rypsiöljyä paistamiseen

Laita kesäkurpitsaraaste siivilään, suolaa ja anna seistä 15 min. Huuhtele raaste ja puserra vesi huolellisesti pois.

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita kaikki aineet valkuaisia lukuun ottamatta keskenään. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti muiden ainesten joukkoon. Paista miedolla lämmöllä pannulla kuumennetussa rypsiöljyssä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti