torstai 30. heinäkuuta 2009

Pizzaa pastapohjalla

Nyt kun arki jo kuikuilee oven takana, on taas aika tarttua pannua rivasta ja siirtyä kotiruokaan lomaherkuttelun jälkeen. Tällä Myllyn Parhaan pastapohjaisella pizzalla oli suorastaan ilo aloitella kokkailut. Hauska ja herkullinen idea - ja pasta pitää myös veren sokerin tasaisempana kuin vehnäjauhoista tehdyt pohjat. Vaihdoin alkuperäisen ohjeen kinkun kalkkunan jauhelihaan.


Pizzapohja:
5 - 6 dl keitettyä tummaa rakettispagettia (n. 3 dl keittämätöntä)
2 kananmunaa
3 dl maitoa
hiven suolaa ja valkopippuria

Tomaattikastike:
400 g tomaattimurskaa
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oreganoa
1 rkl basilikaa
1 tl mustapippuria

Täyte:
200 g kinkkua, maustettua kalkkunan jauhelihaa tms.
1 - 3 dl ananasmurskaa
3 dl juustoraastetta
sinihomejuustomurua

Levitä kypsä spagetti isolle uunipellille leivinpaperin päälle tai voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle maustettu munamaito ja anna hyytyä 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.

Levitä hyytyneelle pohjalle maustettu tomaattimurska sekä muut täytteet. Paista 225 asteessa n. 20 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti