2 dl vettä
1/4 tl suolaa
2 dl täysjyväcouscousia
1 iso punasipuli
1 rkl rypsiöljyä2 rkl appelsiinitäysmehua
2 tl sokeria
1 iso punainen paprika
250 g tomaattia
1 prk (180 g) kevytsalaattijuustokuutioita
1 dl tummia oliiveja
1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku rucolaa
Kastike:
400 g maustamatonta jogurttia
4 tl sokeria
1/2 dl tuoretta minttua tai persiljaa
Kiehauta vesi. Lisää suola ja couscous. Sekoita, nosta kattila liedeltä ja anna hautua kypsäksi muutama minuutti. Sekoittele couscous irtonaiseksi ja anna jäähtyä.
Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi kulhoon. Lisää öljy, mehu ja sokeri. Anna sipulin marinoitua salaatin valmistuksen ajan.
Kuutioi paprika, lohko tomaatit ja valuta juustokuutiot ja oliivit. Huuhdo ja kuivaa salaatit. Revi salaatinlehdet ja levitä niistä puolet tarjoiluvadin pohjalle. Sekoita keskenään couscous, vihannekset, oliivit ja loput salaatinlehdet. Kumoa seos salaattipedille. Lisää juustokuutiot ja marinoituneet sipulit.
Sekoita kastikeainekset ja tarjoa erillisestä astiasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti