n. 20 kpl
2 1/2 dl vettä
3/4 tl suolaa
2 tl sokeria
1 ps kuivahiivaa
2 dl kuitukaurahiutaleita
5 dl jauhoja
1/2 dl rypsiöljyä
Täyte:
2 dl purjoa hienonnettuna
1/2 paprikaa
1 tlk tonnikalaa
1/2 dl tilliä hienonnettuna
1/2 prk kasvirasvatuorejuustoa
1/4 tl sitruunapippuria
suolaa
Lisää 42-asteiseen veteen suola, sokeri ja hiutaleet, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhot ja alustamisen loppuvaiheessa öljy. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä n. 30 min.
Hienonna purjo, leikkaa paprika kuutioiksi ja valuta tonnikala. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla tai mukilla (halkaisija n. 8 cm) pyöreitä paloja. Ja täyte taikinapaloille ja käännä taikina täytteen yli. Ummista reunat haarukalla kiinni. Kohota piiraita vielä n. 30 min. Voitele vedellä ja paista uunin keskitasolla 15 - 20 min.
2 1/2 dl vettä
3/4 tl suolaa
2 tl sokeria
1 ps kuivahiivaa
2 dl kuitukaurahiutaleita
5 dl jauhoja
1/2 dl rypsiöljyä
Täyte:
2 dl purjoa hienonnettuna
1/2 paprikaa
1 tlk tonnikalaa
1/2 dl tilliä hienonnettuna
1/2 prk kasvirasvatuorejuustoa
1/4 tl sitruunapippuria
suolaa
Lisää 42-asteiseen veteen suola, sokeri ja hiutaleet, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää jauhot ja alustamisen loppuvaiheessa öljy. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä n. 30 min.
Hienonna purjo, leikkaa paprika kuutioiksi ja valuta tonnikala. Sekoita täytteen ainekset keskenään.
Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla tai mukilla (halkaisija n. 8 cm) pyöreitä paloja. Ja täyte taikinapaloille ja käännä taikina täytteen yli. Ummista reunat haarukalla kiinni. Kohota piiraita vielä n. 30 min. Voitele vedellä ja paista uunin keskitasolla 15 - 20 min.
Sievä, menisi takuulla hienosti eväänä erinomaisesti.
VastaaPoistaKiitos. Eväänä ylijäämäpiiraat tänään popsinkin eineskeiton kaverina:)
VastaaPoista