1 annos rahkapiirakkapohjataikinaa
Täyte:
1 sipuli silputtuna
250 g keitettyä porkkanaa tai kurpitsaa soseutettuna
185 g vähärasvaista juustoa (esim. kevyt fetaa)
2 munan valkuaista
2 munan keltuaista
2 rkl maustamatonta jogurttia
chilijauhetta, suolaa, mustapippuria
tuoretta persiljaa
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja esipaista n. 10 min. Kuullota sipulisilppua pannulla öljyssä. Sekoita keskenään sipuli, porkkanasose, juusto, munan keltuaiset, jogurtti ja mausteet. Vatkaa munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti muiden aineiden joukkoon. Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle, silppua päälle persiljaa ja paista 175 asteessa n. 30 min, kunnes piirakka on saanut kauniin värin.
Täyte:
1 sipuli silputtuna
250 g keitettyä porkkanaa tai kurpitsaa soseutettuna
185 g vähärasvaista juustoa (esim. kevyt fetaa)
2 munan valkuaista
2 munan keltuaista
2 rkl maustamatonta jogurttia
chilijauhetta, suolaa, mustapippuria
tuoretta persiljaa
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja esipaista n. 10 min. Kuullota sipulisilppua pannulla öljyssä. Sekoita keskenään sipuli, porkkanasose, juusto, munan keltuaiset, jogurtti ja mausteet. Vatkaa munan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti muiden aineiden joukkoon. Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle, silppua päälle persiljaa ja paista 175 asteessa n. 30 min, kunnes piirakka on saanut kauniin värin.
Porkkanapiiraasta en ole koskaan kuullutkaan. Janna ja erilainen resepti!
VastaaPoistaMakea porkkana, suolainen juusto ja tuju chili oli oikein kiva makuyhdistelmä. Ainakin itse tykkäsin:)
VastaaPoistaKuulostaa tosi herkulliselta, pitää laittaa korvan taakse seuraavia bileitä varten kasvissyöjä-ystäviä ajatellen :)
VastaaPoistaKiitos kommentista! Sopisi tosiaan bileisiinkin:)
VastaaPoista