torstai 11. kesäkuuta 2009

Pika-pika-sämpylä

Kokeilin tätä mikrossa hetkessä valmistuvaa sämpylää ensimmäisen kerran jo jokin aika sitten, kun leipälaatikko loisti tyhjyyttään. Silloin mikrotin sämpylää turhan kauan, eikä lopputulos todellakaan päätä huimannut. Jostain muistan kuitenkin lukeneeni, että epäonnistuminen on vain menestysviive, joten en antanut yhden tappion lannistaa kokeiluintoa. Toisella yrittämällä tämä karppaajille alun perin kehitetty sämpylä toimi jo paremmin ja maistui hyvin myös ei-karpin suussa. Ohjeen löysin mutukokkauksen blogista ja muutin sitä vähän.


1 kpl

1 rkl öljyä
0,6 dl jauhoja ja siemeniä tms. (esim. pellavansiemenrouhetta, lesettä, soija- tai mantelijauhoa)
1/4 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
suolaa

Sekoita kaikki ainekset ja mikrota n. 1 min. Anna jäähtyä hetki.

3 kommenttia:

  1. Hah, taas jotain mikä ei olisi edes juolahtanut pieneen mieleeni ilman tätä :D

    VastaaPoista
  2. Yhdyn edelliseen. Miten sämpylä voi muka syntyä noin helposti...? Pakko kokeilla, muuten en usko silmiäni. :)

    VastaaPoista
  3. Oikein näppärä korvikeleipä. Ei tämä tietenkään ihan samassa luokassa paini hiivalla kohotetun tuoreen sämpylän kanssa, vaan on ehkä ennemminkin sämpylän ja munakkaan välimuoto:)

    VastaaPoista