lauantai 18. huhtikuuta 2009

Ihana rapea mysli

Huomenta Suomessa valmistettiin jokin aika sitten mysliä, jota olen viime aikoina valmistanut useaan otteeseen. Kun seoksen jättää "klimppiseksi" uunipellille, muistuttaa lopputulos rapsakkaa muromysliä, mutta ilman rasvaa. Päihittää kaupan sokeriset myslit kirkkaasti:)


2 dl leseitä
2 dl hiutaleita
1 dl pähkinöitä
1 dl appelsiinimehua
1 dl kuivattuja hedelmiä

Sekoita ainekset keskenään ja levitä seos ohuelti uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda 225 asteisessa uunissa, kunnes mysli on kuivaa ja muromaista (n. 10 - 15 min). Lisää jäähtyneeseen mysliin kuivatut hedelmät. Säilytä tiiviissä rasiassa.

Mehuun voi lisätä hieman hunajaa, jos tykkää makeammasta. Olen kokeillut myös korvata osan mehusta hedelmäsoseella ja mahtia oli niinkin:)

2 kommenttia:

  1. Oon pitkään itsekin miettinyt oman myslin tekemistä, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Kaupan myslit on yleensä tosi ankeita, mutta omia aineksia sekoittelemalla ja erilaisia myslejä yhdistelemällä saa ihan kelpoa syötävää. Punnitse & Säästä -kaupoissa myydään parhaimmat myslit :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti Elina vinkistä! Täytyypä itsekin kokeilla noita Punnitse & Säästä -kauppojen myslejä, kun ei aina löydy aikaa tee-se-itse-versioihin, vaikka ne voittamattomia ovatkin:)

    VastaaPoista