tiistai 21. huhtikuuta 2009

Kalaseljanka

Kalaseljanka on minusta kalakeittojen parhaimmistoa. Tämä simppeli ja kevyttäkin kevyempi ohje on Valion.


5 annosta

8 dl vettä
1 kalaliemikuutio
10 maustepippuria
1 sipuli hienonnettuna
3 porkkanaa
4 - 6 perunaa
400 g tomaattimurskaa
400 g kalaa (esim. siikaa tai lohta)
3 maustekurkkua
3 dl ruoanvalmistus"kermaa" 2%
1/2 dl persiljaa hienonnettuna

Kiehauta vesi ja lisää mausteet sekä sipuli, porkkana ja peruna. Keitä, kunnes kasvikset ovat juuri ja juuri kypsiä. Lisää tomaattimurska ja paloiteltu kala. Anna hautua, kunnes kala kypsyy. Sekoita joukkoon pieniksi kuutioidut maustekurkut ja kevyt kerman korvike. Kuumenna. Silppua pinnalle persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti