maanantai 20. huhtikuuta 2009

Muhevat jogurttimuffinit tsatsiki-täytteellä

Tulisiko sitä mitään tehtyä, jollei viimehetkiä olisi. Onneksi pikkupurtavaa pystyy pyöräyttämään melkein hujauksessa vielä viimetipassa, jos vieraiden tulon meinannut tyystin unohtaa;) Näiden herkullisten jogurttimuffinien ohje on muokattu Valion ohjeesta omaan suuhun ja ruokavalioon sopivaksi.


12 kpl

Muffinit:
200 g maustamatonta jogurttia
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 rkl aurinkokuivattua tomaattia silppuna
7 dl jauhoja (esim. täysjyvävehnä tai speltti)
50 g öljyä

Täyte:
4 dl maustamatonta jogurttia
1/2 - 1 kurkkua raasteena
2 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
5 rkl oliiviöljyä

Sekoita kädenlämpöiseen jogurtti-maitoseokseen hiiva, suola, sokeri ja aurinkokuivatut tomaatit. Lisää jauhot ja rasva sekoittaen. Muodosta taikinasta 12 palloa ja laita ne muffinivuokiin. Peitä leivinliinalla ja kohota kaksinkertaisiksi. Paista 225 asteessa uunin yläosassa n. 8 min.

Täytettä varten valuta jogurtti suodatinpaperilla vuoratussa siivilässä. Sirottele suola kurkkuraasteen päälle ja itketä kurkkua n. 10 min. Purista raasteesta kaikki neste pois. Sekoita kaikki täytteen ainekset ja lisää täyte jäähtyneiden muffinien väliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti