maanantai 13. huhtikuuta 2009

Kuidukkaat jyväsämpylät

Myllyn Parhaalta löytyi mainio sämpyläresepti, johon sai näppärästi kumottua lisäkkeeksi keitettyjen ohrasuurimoiden jämät. Yllättävän hyvin kohosivat huolimatta siitä, että taikina sisälsi raskaita suurimoita ja jauhoina käytin - kuinkas muuten - vaaleita täysjyväjauhoja. Rakenteelta sämplärit oli suht jytyköitä mutta maku mitä maukkain:)



n. 20 kpl

1/2 l vettä tai piimää
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
30 g rasvaa
5 dl kypsiä rikottuja ohrasuurimoita (n. 2 dl keittämättä)
n. 12 dl jauhoja

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää suola, hunaja, kypsät ohrasuurimot sekä jauhoja niin, että taikinasta tulee löysähkö. Alusta taikina hyvin ja anna kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo taikinasta sämpylöitä ja anna vielä kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Paista 225 asteessa n. 15 min koosta riippuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti