keskiviikko 8. huhtikuuta 2009

Savulohilasagne

Tämä Valion ohjeeseen pitkälti perustuva savukalalasagne selätti hetkessä jopa hävityn matsin jälkeisen tappiomielialan:)

6 annosta

9 kpl täysjyväisiä lasagnelevyjä
2 sipulia kuutioina
2 rkl öljyä
10 dl maitoa
3/4 dl jauhoja
1 tl mustapippuria
2 valkosipulin kynttä
1 dl hienonnettua tilliä
400 g savukalaa
1/2 tl suolaa

Kypsennä sipuli kuultavaksi öljyssä. Lisää maito ja jauhot hyvin sekoittaen. Kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes kastike sakenee. Lisää paloiteltu kala ja mausteet. Levitä kerros kastiketta voidellun uunivuoan pohjalle ja päälle kerros lasagnelevyjä. Tee loput kerrokset samoin, laita päällimmäiseksi kastiketta. Kypsennä 175 asteessa 45 min - 1 h. Peitä vuoka leivinpaperilla, kun pinta on ruskistunut tarpeeksi.

1 kommentti:

  1. Kuulostaa hyvältä, yksinkertaiselta reseptiltä! Ja mikä parasta: ilman juustoa. Kokeilen tätä tänään :-) .

    Elsa

    VastaaPoista