
Pohja:
2 dl spelttijauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl suola
4 rkl oliiviöljyä
1 prk rahkaa (250 g)
Täyte:
1 rs kirsikkatomaatteja (250 g)
1 pieni kesäkurpitsa (200 g)
1 tlk päärynöitä mehussa
3 munaa
2 dl maitoa
1/2 tl mustapippuria
1/4 tl suolaa
200 g fetajuustoa
Sekoita pohjan ainekset keskenään ja laita jääkaappiin n. 1/2 tunniksi. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
Pese ja pilko kesäkurpitsa ja kuullota hetki öljytilkassa paistinpannulla. Valuta ja paloittele päärynät. Levitä taikinan päälle vuokaan kesäkurpitsa, halkaistut kirsikkatomaatit, päärynät sekä valutetut fetakuutiot. Sekoita munat, maito ja mausteet keskenään ja kaada piirakan päälle. Paista vielä n. 30 min.
Tämä kuulostaa tooosi hyvälle. Voisi kokeilla myös aurajuustolla.. :)
VastaaPoistaAura onkin hyvä idea - päihittäisi jopa fetan:) Täytyy kokeilla...
VastaaPoistaSiis pitääkö pohjaa paistaa ensin, kun lopussa lukee paista VIELÄ n. 30min?
VastaaPoista