torstai 7. toukokuuta 2009

Sydämelliset sydänsämpylät

Tein eilen iltapalaksi Kotikokin spelttigrahamleipiä, joihin tuli erilaisia täysjyvätuotteita sekä ihania sydänystävällisiä siemeniä ja pellavansiemenrouhetta. Kivan viljava maku ja mehevä koostumus vielä seuraavana aamunakin.



5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 dl pellavansiemenrouhetta
2 rkl auringonkukansiemeniä
2 dl karkeita ruisjauhoja
2 dl neljänviljanhiutaleita
2 dl spelttijauhoja
2 - 3 dl grahamjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää loput aineet ja vaivaa taikina puukauhalla tasaiseksi. Kun taikina irtoaa kulhon reunoista, peitä liinalla ja kohota 45 min. Vaivaa taikina jauhotetulla alustalla ja kauli levyksi. Leikkaa levy paloiksi tai ota muotilla levystä pieniä annosleipiä. Kohota pellillä vielä 30 min. Paista 225 asteessa 10 - 15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti