maanantai 11. toukokuuta 2009

Manteli-ananaspalat

Yläasteen kotitaloustunnilla valmistettiin usein extrasimppeleitä mutta eri-hyviä leipomuksia. Harmi vaan, että kaikki nämä ohjeet ovat vuosien varrella unohtuneet. Niinhän se on, että minkä nuorena oppii, sen vanhana (tai ainakin vähän vanhempana:D) taitaa unohtaa. Onneksi joku innokas koululainen esitteli netissä näiden köksän tunnilla testaamiensa herkullisten ananaspalojen reseptin. Alla olen korvannut alkuperäisen ohjeen sokerin hedelmäsokerilla ja vehnäjauhot spelttijauhoilla.


1 muna
2 valkuaista
2/3 dl hedelmäsokeria (tai 1 dl tavallista)
1 tlk ananasmurskaa
2 rkl öljyä
2 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
mantelilastuja

Vatkaa muna, valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää taikinaan varovasti nostellen ananasmurska, öljy sekä jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja ripottele päälle mantelilastuja. Paista 175 asteessa 25 - 30 min ja leikkaa vähän jäähtyneenä neliöiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti