2 - 3 annosta
3 keskikokoista keitettyä perunaa
1 punasipuli
1 pieni paprika
pala purjoa
1 rkl kasviöljyä
Munakasseos:
6 munaa
4 rkl vettä
suolaa
Pinnalle:
2 tomaattia
8 mustaa oliivia
Viipaloi perunat ja kasvikset. Pehmitä kasvikset munakaspannulla öljyssä. Sekoita munakasseos ja lisää se kasvisten päälle. Sekoita alussa kevyesti. Laita pinnalle tomaatti- ja oliiviviipaleita ja anna muhia miedolla lämmöllä 5 - 10 min, kunnes munakas on hyytynyt.
perjantai 6. maaliskuuta 2009
Espanjalainen tortilla
Luettuani Anu Hopian kirjan Kemiaa keittiössä oli pakko päästä kokeilemaan, josko sitä onnistuisi paistamaan rakenteeltaan täydellisen munakkaan. Ohjeeksi valitsin Kotimaiset Kasvikset - sivuston version tortillasta eli espanjalaisesta perunamunakkaasta. Ihanan mehevän rakenteen takaa sopivan mieto lämpötila ja oikea paistoaika. Kirjan mukaan kananmunan proteiinit hyytyvät 65 - 70 asteessa, joten kumimaisen rakenteen välttämiseksi yritin pitää lämpötilan näin alhaisena. Ja mehevä lopputulos olikin:) Liekö asiaa auttaneet myös ohjeeseen sisältyneet perunat, tärkkelyksen kun pitäisi vähentää veden haihtumista.
Tunnisteet:
1.0 PÄÄRUOAT,
1.3 Munaruoat
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti