tiistai 3. maaliskuuta 2009

Rahkapaistos

Tästä Monkey Foodin blogista löytyneestä juustokakusta tai rahkapaistoksesta on muodostunut yksi lempparijälkkäreistäni. Keveydestä ja terveellisyydestä huolimatta - tai kenties juuri sen takia - maku on mitä mainioin. On niin hyvää, että olen alla tuplannut ainesmäärät.


500 g rahkaa
2 munaa
2 keltuaista
0,6 dl rusinoita
vaniljaesanssia
hedelmäsokeria tai muuta makeutetta
pohjalle kourallinen pähkinöitä + margariinia
pinnalle marja- tai hedelmäsosetta

Levitä margariiniin sekoitettu pähkinärouhe uunivuoan (minulla 15 * 30 cm) pohjalle. Sekoita muut aineet keskenään ja lisää vuokaan. Paista uunin ylätasolla 180 - 200 asteessa kiehuvalla vedellä täytetyssä vesihauteessa n. 1 h. Anna paistoksen jäähtyä ja kumoa pähkinäpuoli alaspäin. Lisää pinnalle marja- tai hedelmäsosetta.

4 kommenttia:

  1. Sullapa on kaunis rahkapaistos! Ja hyvää se onkin :-P Itse olen jotenkin täysin laiskistunut leipojana ja blogaajanakin, ruokaa tietysti laittelen kun teen eväitäkin päivittäin... Hauskaa että ohjeet elää. :-)

    VastaaPoista
  2. Kokkailuinnostus ja varsinkin uusien reseptien kokeilu on itselläkin vähän kausiluonteista. Nyt on taas löytynyt paljon omaan makuun sopivia reseptejä kokeiltavaksi - ja blogistasikin olen bongannut useita herkullisia ideoita:)

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköistä rahkapaistosta.. Tosi herkulliselta kuulostaa ohjekin :)

    VastaaPoista
  4. Ohje on tosiaan herkullinen ja pienillä muutoksilla siitä saa helposti uusia versioita:) Kiitos vielä Ylimuulille mainiosta ohjeesta.

    VastaaPoista