lauantai 7. maaliskuuta 2009

Pinaatti-pestolasagne

Kyllä se vaan niin on, ettei ole läheskään niin nälkä, kun välillä syö;) Ja tämä pöperö vaiensi kiljuvan nälän hetkessä, vaikka olikin perinteistä lasagnea keveämpi. Makukin oli ihanan raikas - pesto ja pinaatti ovatkin todella yhteensopiva pari. Ohje perustuu pitkälti Valion pinaatti-pestolasagneen, vähensin vain juuston määrää ja vaihdoin rasvan terveellisempään öljyyn.

4 annosta

1 rkl öljyä
1 pussi (200 g) pakastesipulikuutioita
2 pussia (á 150 g) pakastepinaattia
1 prk (400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1/2 dl pestoa
400 g raejuustoa
1 tl sokeria
(suolaa)
8 - 10 täysjyväistä lasagnelevyä
kevyt juustoraastetta pinnalle

Hauduta kattilassa kuumennetussa öljyssä sipuli ja pinaatti. Lisää tomaattimurska, pesto ja raejuusto. Kiehauta ja mausta seos. Levitä voideltuun uunivuokaan kastiketta ja lasagnelevyjä (3 - 4 kerrosta) vuorotellen niin, että sekä pohjalla että pinnalla on kastiketta. Paista 200 asteessa 25 min. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja jatka paistamista 225 asteessa vielä 10 - 15 min.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Zucchini:) Onneksi netistä löytyy tällaisia koekeittiöiden valmiiksi testaamia takuuvarmoja ohjeita:)

    VastaaPoista