n. 15 viipaletta
4 munaa
0,5 dl hedelmäsokeria
1,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl marjasurvosta tai hedelmäsosetta
1,5 dl rahkaa + makeutusainetta
Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperilla ja paista 200 asteessa 7 - 10 min. Kumoa kypsä torttu toisele leivinpaperille. Anna jäähtyä. Levitä tortulle ensin marjasurvos tai hedelmäsose ja sen päälle makeutettu rahka. Rullaa ja anna imeytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti.
4 munaa
0,5 dl hedelmäsokeria
1,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
2 dl marjasurvosta tai hedelmäsosetta
1,5 dl rahkaa + makeutusainetta
Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperilla ja paista 200 asteessa 7 - 10 min. Kumoa kypsä torttu toisele leivinpaperille. Anna jäähtyä. Levitä tortulle ensin marjasurvos tai hedelmäsose ja sen päälle makeutettu rahka. Rullaa ja anna imeytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti.
Tätä täytyy kokeilla! Miten toi hedelmäsokeri "käyttäytyy" ruoanlaitossa? Ootko kokeillut hunajalla makeuttamista?
VastaaPoistaT. Ruisintoilija
Hienoa, että löytyy muitakin ruisfaneja:) Hedelmäsokeri on tavallista sokeria makeampaa, joten sokerin määrää voi vähentää 1/3 ohjeessa annetusta määrästä. Sillä leivottaessa myös paistopinta on yleensä tummempi ja siksi uunin lämpötilaa voi hieman laskea. Muuten se minusta toimii ja maistuu kuten perussokeri. Hunajaakin käytän mieluusti:) En tosin tiedä, toimisiko tässä ohjeessa tuon vaahdottamisen takia.
VastaaPoista