tiistai 10. maaliskuuta 2009

Ruiskääretorttu

Jälkkärinä eiliselle Välimeren boilerille maittoi tämä Myllyn Parhaan ruiskääretorttu. Jauhoina siis ruis ja makeutettu hedelmäsokerilla, joka on normaalia sokeria makeampaa ja siksi vähempi määrä riittää.


n. 15 viipaletta

4 munaa
0,5 dl hedelmäsokeria
1,5 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
2 dl marjasurvosta tai hedelmäsosetta
1,5 dl rahkaa + makeutusainetta

Vatkaa munat vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kaada taikina voidellulle leivinpaperilla ja paista 200 asteessa 7 - 10 min. Kumoa kypsä torttu toisele leivinpaperille. Anna jäähtyä. Levitä tortulle ensin marjasurvos tai hedelmäsose ja sen päälle makeutettu rahka. Rullaa ja anna imeytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti.

2 kommenttia:

  1. Tätä täytyy kokeilla! Miten toi hedelmäsokeri "käyttäytyy" ruoanlaitossa? Ootko kokeillut hunajalla makeuttamista?
    T. Ruisintoilija

    VastaaPoista
  2. Hienoa, että löytyy muitakin ruisfaneja:) Hedelmäsokeri on tavallista sokeria makeampaa, joten sokerin määrää voi vähentää 1/3 ohjeessa annetusta määrästä. Sillä leivottaessa myös paistopinta on yleensä tummempi ja siksi uunin lämpötilaa voi hieman laskea. Muuten se minusta toimii ja maistuu kuten perussokeri. Hunajaakin käytän mieluusti:) En tosin tiedä, toimisiko tässä ohjeessa tuon vaahdottamisen takia.

    VastaaPoista